dieet lifestyle mama voeding

Afvallen met Nederland – past een dieet in het leven van een moeder?

“Gezond op gewicht met lekker eten” Dit is de titel van het boek van Jeroen van Egmond welke gekoppeld is aan Afvallen met Nederland. De titel sprak mij natuurlijk gelijk aan, want lekker eten, daar hou ik wel van. Dat ik er ook nog eens kilos kwijt ga raken, wow! Onder het mom “iedereen kan afvallen” schreef Jeroen van Egmond een dieetboek, waarbij je in 10 weken tijd jezelf een nieuwe levensstijl aan kan leren welke een gezonde resultaat zal hebben op o.a. je gewicht.

“Ook jij kan afvallen” – Dus als mama van 5 moet ik dit ook kunnen!

Als moeder van een groot gezin heb ik niet alleen de nodige zwangerschapskilos her en der aan mijn lichaam hangen, maar ik heb ook weinig tijd om mij te verdiepen in hetgeen wat nou eigenlijk goed voor mij is op gebied van voeding. Natuurlijk weet ik ook wel dat je van snoepen en vet eten nou niet bepaald slank wordt. Maar in de praktijk ben ik blij als we elke avond met zijn allen aan tafel zitten waarbij iedereen tevreden is en ja hierdoor vergeet ik mijzelf wel eens.

Dit boek zegt dat iedereen kan afvallen, dus ja ik ook. De komende 10 weken ga ik dit boek en mijn levensstijl eens goed onder de loep nemen en de focus niet alleen leggen op het dieet zelf, maar ga ik ook kijken of dit dieet wel passend is voor iedereen, dus in mijn geval, een drukke moeder van 5 kids.

Past een dieet in het leven van een fulltime mama van 5?

Mijn hoofdvraag zal niet zijn, kan iedereen afvallen? Nee, ik zal echt de vraag gaan stellen; past deze manier va afvallen in het leven van een drukke moeder? Een moeder met meerdere kinderen in diverse leeftijden. Want tja, er zal toch speciaal inkopen gedaan moeten worden. Ook zal ik niet alleen voor het gezin moeten koken, maar ook voor mijzelf wat anders. Kan dit wel tegelijk? Of moeten we opzoek naar een juiste balans hier in?
Ik ga de uitdaging maar al te graag aan en zal mij hierin flexibel opstellen.

Waar let ik op?

  • Moet ik veel afwijken van mijn wekelijkse boodschappen?
  • Kan ik de producten overal kopen?
  • Kan mijn gezin grotendeels mee eten met eventueel een ander recept van de dagelijkse producten?
  • Wat kost het dieet mij op week basis bovenop de normale wekelijkse gezinsboodschappen?
  • Heb ik de tijd om naast het koken voor het gezin, voor mijzelf wat anders te koken?
  • Zal ik mij strikt aan het lijstje houden? of moet ik soms ook afwijken?
  • Blijft er voldoende tijd over om ook te bewegen?
  • Zijn er lichamelijk of mentale complicaties?
  • Boekt het resultaat? (val ik af? voel ik mij fitter?)
  • En weegt het resultaat af tegen de moeite die ik er voor moet doen?

Wekelijks Dagboek online

Via social media kwam ik terecht bij afvallen met Nederland. Ik heb er even over nagedacht, want tja, het gaat wel wat van mij vragen, maar aan de andere kant, als ik Ja zeg, dan ga ik er voor!

Elke week zal ik een dagboek online zetten dmv. een blog en misschien een vlog (ligt er aan hoeveel tijd ik hiervoor heb). Ik hou je dus op de hoogte hoe het gaat en wat er ik allemaal voor moet doen. Wat gaat goed? en waar loop ik tegenaan? Hoe voel ik mij? en wat voor invloed heeft op het op mijn gezin. En niet geheel onbelangrijk, boek ik resultaat?

Dagelijkse Update Social Media

Op mijn Instagram account zal ik dagelijks updates plaatsen in mijn stories. Volg jij MiekeZegt al ? Check dan Hier mijn account!

Stok achter de deur

Het elke week een blog online (moeten) zetten, zorgt er voor dat ik een stok achter de deur heb. Mijn blog is immers niet alleen hier te volgen, maar zal ook te volgen zijn via “Afvallen met Nederland”. Zoals ik al zei, als ik Ja zeg, zeg ik Ja, ik zal dus ook deze 10 weken het dieet gaan volgen en daarmee een hele andere levenstijl aan gaan. Of ik dit ga volhouden? ik sta er in ieder geval voor open, maar het kan ook maar zo zijn dat ik merk dat het totaal niet te combineren valt met mijn gezin, maar ook dan zal ik dit boek zoveel mogelijk als rode draad gaan gebruiken. Die 10 weken? Die gaan we doen! – hoe dan ook!

Vind ik mijzelf te dik?

Toen ik in mijn omgeving vertelde over deze uitdaging kreeg ik gelijk de vraag of ik mijzelf te dik vond. Nou bij deze ” Nee, dat vind ik niet” . Ik moet erbij vermelden dat ik heel erg van lekker eten hou en lekker eten ook associeer met gezelligheid. Dus een hapje, een drankje, uit eten, chips… Ook doe ik 0,0 aan sport. Ik zal heel eerlijk zijn, ik gun mijzelf hier ook niet de tijd voor. De kids gaan voor alles en ja, daardoor vergeet ik mijzelf wel eens. Herkenbaar?

Waarom dan wel afvallen?

Ik denk dat het niet zozeer alleen het afvallen is, maar eens stil staan bij een andere manier van leven qua voeding en bewegen. (dus nee, geen extreme sport en ik ga niet aan de shakes). daarnaast mag er bij mij ook wel wat af. Dit hoeft niet extreem te zijn, maar hier en daar een rolletje minder, of iets meer vorm in dat lichaam kneden lijkt me niet verkeerd. Ik doe het dus vooral voor mijzelf en om te kijken of het uiteindelijk ook een positieve bootst zal geven aan mijzelf.

Hoe zwaar ben ik dan? – dit lees je terug in mijn eerste week overzicht!

Vragen, ideeen, suggesties?

Heb jij nou vragen? iets waarvan je denkt, nou ik wil wel beginnen aan zo’n dieet, maar ik wil zo graag weten hoeveel callorieen ik nou mag hebben? of wil je weten of het dieet bij kinderen ook van toepassing is?Of misschien iets anders? Stel ze dan gerust via onze Contact pagina met de titel “Dieet vraag” . Ik zal kijken of ik de vraag kan toepassen tijdens mijn ontdekkingstocht en wie weet krijg jij de komende 10 weken wel antwoord op jouw ingezonden vraag.

Wish me luck!

De motivatie is er zeker! Eens kijken wat dat mij brengen gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: