afvallen met nederland dagboek dieet lifestyle mama voeding

Afvallen met Nederland – Dagboek – Week 1

Lief Dagboek

De dag voor dag 1… of eigenlijk, nog een dag daarvoor…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is female-865110_640.jpg

oke, ik neem jullie eerst even mee naar zaterdag, want ik moet boodschappen doen! Laat het toch geen toeval zijn dat het boek van afvallen met Nederland daar aan gedacht heeft. Voor elke week aan staat een boodschappenlijst met wat je nodig bent. Ideaal.

Boodschappen doen zoals ik normaal dat ook doe

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is cashier-1791106_640.jpg

Omdat ik in kaart wil brengen of deze levenstijl ook past bij een moeder van een groot gezin, doe ik de boodschappen net als anders. Wij werken thuis met weekinkopen doen. Elke vrijdag maak ik een lijst op en zaterdag worden de boodschappen gehaald. Wij wonen in Duitsland, maar we halen ook nog steeds producten uit Nederland. (brood, hagelslag, pindakaas, je kent het wel) Wij maken gebruik van de JUMBO app, omdat deze winkel de enige is die dichtbij huis levert.
Zoals elke week maak ik een week menu, onze kinderen geven allen een voorkeur aan wat ze lekker vinden om te eten de week er op en ik neem hun wensen zoveel mogelijk mee. Op het boodschappenlijstje in het boek zie ik dat dit teveel afwijkt van de wensen van de kinderen. Ik besluit dan ook deze boodschappen afzonderlijk te doen en in Nederland te bestellen zodat ik een duidelijk kosten plaatje in beeld kan brengen voor jullie.

Wat kost dit week menu uit het boek?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is credit-squeeze-522549_640.jpg

De meeste producten bestel ik via de winkel app. Ik kom op een totaal van 35 euro uit. Het vlees, vis en een paar andere dingen komen daar nog overheen, omdat ik hiervan wist dat deze in Duitsland vele malen goedkoper zijn koop ik deze hier in Duitsland. Tja, ik doe graag wat voor jullie, maar ik wil geen dief van mijn eigen portemonnee zijn. “ons bent zuunig” Lekker Nederlands. De overige producten kwamen op ongeveer 10 euro uit. Al met al ben ik 45 euro lichter, dit komt dan over de normale weekboodschappen uit van mijn gezin (die eten niet mee). Dus 45 euro voor eten voor mij alleen. In de week zelf zijn er nog wel wat kosten bij gekomen ik gok in totaal rond de 10 euro. Dus ik zet hem op 55 euro in totaal.

Dag 1

Ik begin de ochtend met het weegmoment, ja ja, 82,7 kg bij een lengte van 1.78 cm, wat ik daar van vind? dat lees je hier!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 20200120_091413.jpg

Als ontbijt staat er iets met lijnzaad op het menu, nog nooit eerder heb ik dit gehad, althans niet zo bewust gegeten. Magere yoghurt met lijnzaad en 1 eetlepel jam, hoe verzin je het? Het oogt in mijn ogen ook niet bepaald smakelijk, maar eenmaal begonnen kom ik tot de conclusie dat dit prima te doen is!

voor de lunch mag ik een verse kippensoep (heerlijk!) mijn moeder maakt (uiteraard geheel volgens oma’s recept) alijd hele volle soep. Daar zit van alles in, of dit nou altijd gezond is? geen idee, maar lekker is het wel. Deze soep lijkt daar veel van weg te hebben. Het zijn voornamelijk groenten wat je eet, in een beetje bouillion. Maar lekker dat het was!

Ik keek bij het zien van dit boek, heel erg uit naar het gerecht van de eerste avond. Viscurry met komkommer salade. Het zag er op de foto zo lekker uit en ook op mijn bord was het een mooie verschijning. Helaas, dit smaakte niet. Ik vond het nog al een bittere nasmaak hebben, dit kwam door of te veel curry pasta, of de schil van de limoen, die de smaak overnam, zo jammer, want het zag er zo lekker uit. Een hele komkommer er bij als salade vond ik ook iets wat overdreven. Hoewel het wel lekker fris is bij de bittere nasmaak .

Voor vandaag staat er 10 min. beweging op het programma. In het boek staan leuke tips voor een beginneling zoals ik. Het leuke is dat je ze gewoon lekker thuis kan uitvoeren.

Dat is nog eens veel zaad!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is linseed-3663021_640.jpg

Ik ga niet elke dag in kaart brengen wat ik eet, daarvoor moeten jullie natuurlijk zelf het boek gaan checken 🙂 Wat ik wel kan zeggen is dat ik veel aan de lijnzaad zat. Iets wat ik na mijn weten nooit bewust at, behoort nu tot mijn dagelijkse voeding. Lijnzaad. Je kent het wel …

Divers eten

De menus zijn erg divers, van kip tot vis tot varkenvlees. Maar ook de veggyburger kwam aan bod. Het biedt echt veel diverse soorten groente, ik heb geluk , want ik lust bijna alles. Ik geniet er van om elke dag zo divers te eten.

Makkelijk te bereiden

De gerechten zijn makkelijk te bereiden, in het boek staat wat je nodig bent en hoe je het moet maken, dit gaat me goed af en ik kan mij niet voorstellen dat iemand hier niet mee uit de voeten kan. Ik eet dingen die ik voorheen niet at, van avocado tot limoen, van tartaar tot ja daar komt ie weer, lijnzaad. Het fijne is, alles smaakt me. Ik vind het echt super leuk om hier tijd aan te besteden en doe het ook met alle liefde, wie weet heb ik zomaar ineens een nieuwe hobby te pakken!

mijn favoriet van week 1: Varkens kotelet in cranberry saus met bieten – avocado salade

Blijf bewegen in een bepaald ritme

Bij de 1e dag staat er in het boek dat je een workout moet doen van 10 min. In het boek staan tips welke work outs je kan doen .De 2e dag is dit een workout van 30 min. Denk niet aan km’s hardlopen of 30 min. kapot gaan in de sportschool. Dit kan bijvoorbeeld heel simpel dmv een stukje lopen, zwemmen of fietsen. Als je verder kijkt naar het week overzicht is het advies om de ene dag 10 minuten te bewegen en de andere dag 30 minuten… er zit dus een ritme in

Leer wel even afremmen Mieke!

Fanatiek als ik kan zijn pakte ik de fiets en fietste ik er met mijn 3 jarige zoon Pipp op los. Letterlijk… Hoewel mijn fiets een rem heeft, die heb ik dan niet … We waren heerlijk op dreef, we fietsen, we stopten een keer onderweg en genoten van de prachtige natuur. Het was steenkoud, maar gezellig. We zongen samen liedjes en groette bijna iedereen die we tegen kwamen. Kijk dit is nou echt leuk! Dit kan ik elke dag wel doen, dacht ik toen we amper onderweg waren, maar enthousiast zoals ik kan zijn fietste ik door en was ik helemaal vergeten dat ik ook weer terug moest fietsen. Nou dit was wel een beetje te veel van het goede. Gelukkig konden we onderweg even bij Opa en Oma aan voor een pauze. Daar realiseerde ik mij dat we dik 10 km gefietst hadden. Vanaf hun huis was het nog eens 5 km naar ons toe.

De dagen er na niet meer op de fiets gezeten… iets met zadelpijn…
>< niks gewend><

Resultaat na de eerste week!

Het weegmoment gaf echt en WAT? gevoel!

mieke zegt
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is weight-2036970_640.jpg

Maandag 26 januari 2020, tijd om te wegen. Ik ga op de weegschaal staan en die zegt : 78,5 kg! WAT??? dat zag ik niet aankomen! Dat is snel gegaan!

Ja ik had wel door dat ik wat kwijt was, ik merkte het als eerste aan mijn handen, mijn ringen gingen losser zitten, mijn handen kregen weer vingers.. 🙂 kortom er ging veel vocht weg… Mijn kleding ging ook ineens losser zitten en ik kon ineens een oude broek weer aan, maar 4.2 kg afvallen had ik niet verwacht.

Die getallen is niet het enige wat mij in 1 week tijd veranderde.

Ik voel me goed!

Ik voel me goed en begin de dag met een fit gevoel. Ik eet zeer gevarieerd en eet gerechten die ik zelf niet zo 1, 2, 3 in mijn hoofd had zitten. Ik geniet van het koken en het creatief zijn met eten, dat dit zo leuk kon zijn had ik niet verwacht. Dit maakt mij nog meer positief en daardoor vallen eventuele nagetieve punten snel weg. Op de curryvis na (van de eerste dag) is alles echt lekker eten.

Ik bruis van de energie!

Daar waar ik voorheen mij echt dagelijks dizzy voelde, of dagen had dat ik in drukke ruimtes (bijv. een winkel) het gevoel had dat ik er echt even uit moest, merk ik nu juist het tegenovergestelde. Ik bruis van de energie. Ik heb de afgelopen week geen dag gehad dat ik misselijk wakker werd, geen dag gehad dat ik een paracetamol nam, een week lang niet. Het fitte gevoel is iets waar ik mentaal ook erg happy van wordt, iets waardoor ik meer en meer energie krijg en ik weer simpele dingen doe zoals de was, zonder te zuchten… Ik ben zondag met de kinderen naar een indoorspeeltuin geweest, daar waar ik de laatste keren toekeek met een bak koffie, klom moeders nu mee door de gehele apenkooi! Geweldig!

Zomaar met mama boven in het speeltoestel

Ik slaap!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is bed-945881_640.jpg

Nog iets vreemds, ik slaap, uiteraard sliep ik voorheen ook wel, maar ik kwam pas laat in slaap en werd s’nachts veel wakker, de afgelopen week ging ik slapen en werd ik wakker van mijn wekker, alweer zo’n genot. (ja er zijn mensen waarbij dit niet gebruikelijk is).GalerijSleep afbeeldingen, upload nieuwe of selecteer bestanden in je bibliotheek.UploadMediabibliotheek

Cheat dagen?

Echt dagen dat ik compleet afwijk heb ik niet gehad, maar ja, ik heb zondag tijdens mijn uitje met de kids wel een snack genomen, kipnuggets. En vrijdag kwam mijn oudste zoon thuis met een doos chocolade, daar heb ik ook 1 van gehad en tijdens een bezoek die we hadden heb ik ook een koek gehad. Nou ja, dat moet kunnen!

De eerste week is de inzet hoog

Of de voeding mijn mindset heeft veranderd, mijn energie etc daar ben ik nog niet over uit, zoals ik al eerder schreef, de inzet is hoog, ik ga er voor, en met die gedachtengang sta je anders in het leven en ga je ook anders voelen. Ik denk dat het een mix van alles te samen is. Ik verwacht in week 2 niet weer zoveel af te vallen, aangezien het nu veel vocht was, maar dat vind ik niet erg, als ik de komende week weer zo vol met energie zit, dan doe ik het daar voor! Heerlijk!

Past het in mijn leven, als moeder van 5?

Goed in hoeverre kan ik nu zeggen dat het in mijn leven past, ik ben net een week begonnen. Ik sta er nog super enthousiast in en natuurlijk zeg je dan heel snel “ja hoor dit past prima bij mij”. De inzet is immers hoog, dus ik zorg op dit moment gewoon dat het past in mijn leven. Als het echt past in een leven van een drukke moeder, dat moet op langer termijn uit gaan wijzen.

Ik heb niet altijd de ruimte om echt even een half uur te wandelen, fietsen etc. Als mijn man aan het werk is, gaat dit lastiger. Onze pleegzoon vraagt veel zorg en daarmee loopt je planning soms anders dan verwacht… op mindere dagen moet je improviseren. Wij hebben thuis een Ring Fit (switch sport spel) dit biedt dan wel uitkomst, maar die frisse lucht is wel fijner, dat heb ik echt wel gemerkt.

Ik kijk heel erg uit naar week 2 en kan niet wachten op de lekkere dingen die ik deze week weer mag maken! Ik ga voor een nieuwe week vollop energie! – dat voelt echt fijn!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is joy-2483926_640-1.jpg

Is alles dan zo positief?

nee hoor, het vraagt omdenken , ik zette een paar dingen op een rij waar ik tegen aan liep en mee neem naar mijn 2e week, eens kijken of het anders kan.

Je moet echt tijd maken voor je ontbijt

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is hourglass-620397_640.jpg

Ik maak lange dagen, daar waar de wekker soms om 6 uur gaat heb ik niet gelijk tijd om een uitgebreid ontbijt klaar te maken en als ik dat al wel zou doen, dan haal ik dat niet tot aan de middag. Dus ik pas hier en daar wel wat aan. Ik drink smorgens een actimel en neem een stuk fruit, om vervolgens als alle kids deur uit zijn, de tijd te nemen voor mijn ontbijt conform boek. Rond 9 uur eet dan echt mijn ontbijt, maar 3 uur met een lege maag? nee dat wordt hem niet. Ontbijten is heel belangrijk, dus ik moet er echt tijd voor nemen, echter kan dit pas uren nadat ik wakker ben. Een broodje in de hand is dan wel de makkelijke weg…. – maar dat doen we niet!

Boodschappen met houdbaarheidsdatum

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is one-day-left-1420997_640.png

Zoals ik al aangaf, ik bestel mijn boodschappen een week vooruit, dus ik doe “week boodschappen” . Een beetje vervelend is dat de verse producten die ik bestel niet echt goed op datum waren dit keer, ik moest bijv. in de eerste 2 dagen bijna alle groenten op eten. Dat kan natuurlijk niet, invriezen was ook niet altijd een optie, dus dat is echt zonde! niet zo slim van Jumbo, maar met omdenken is dit opgelost, ik moet het gewoon in de winkel kopen. Daar moet je ook net even de ruimte hebben, dan kom ik weer terug op de vraag, past het in mijn leven? het vraagt, (bij een gezin van 7 al veel) maar mede gezien door de zorg van onze pleegzoon, veel omdenken… ik kan daar nu nog geen volmondige ja of nee op zeggen… wordt vervolgd…

Toch nog weer extra uitgaves

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is euro-870757_640.jpg

De afgelopen week liep ik toch meerdere keren tegen producten aan die door het boek gezien worden als standaard producten die men in huis moest hebben, een voorbeeld daarvan, sojasaus en rodewijnazijn. Dit heb ik niet standaard in huis. Deze dingen (en meer) moest ik dan weer extra voor naar de winkel.

Nog zoekende naar een goede combi

Het apart koken voor mijzelf vind ik niet erg, alleen met alle sport activiteiten, scholen, speelafspraken is er niet altijd tijd om dubbelop te koken. Zoals gezegd, op dit moment sta ik er nog positief in en denk ik veel om dit lukt me aardig, maar moet er nog wel een goede draai in zien te vinden.

Al met al ben ik in de eerste week positief verrast. En dit is goed, een eerste indruk krijg je maar 1 keer, die is bij mij nu goed! We gaan dus lekker door!

Wish me Luck! miekezegt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: