afvallen met nederland dagboek dieet lifestyle mama voeding

Afvallen met Nederland – Dagboek – de weegschaal

De weegschaal, dat viel me mee…. of toch niet?

We gaan beginnen! en dat doen we door op de weegschaal te staan, nou het uur van de waarheid is aangebroken hoor, want ik sta nooit op de weegschaal. Mijn gewicht is voor mij niet belangrijk, want het is een getal en als ik daar altijd op moet letten, dan is het meer dan een getal. Maar ja ik heb JA gezegd tegen deze nieuwe levensstijl waarbij ik natuurlijk ook in kaart moet brengen of het ook echt werkt. En dat kan alleen als ik weet met welk getal ik begin. Nou ik gok dat ik 85 kg weeg. Met mijn 1.78 m vind ik dat zelf prima. De weegschaal geeft een gewicht weer van 82,7 kg. Nou dat viel mij dus weer mee 🙂

U bent te zwaar!

Nou we gaan maar eens even een BMI test doen, ik voer netjes mijn gegevens in, helaas, deze computer kent alleen maar hele getallen, ik moet het getal dus afronden naar boven. (ik voel mij toch steeds gelukkiger worden….. zucht) Ik voer dus 83 kg in. Daar gaan we dan! BAM! ja dat liegt er niet om ” U bent te zwaar!” . Stiekem test ik ook nog even de 82 kg, maar dit brengt niks, Feit is gewoon mijn BMI is 26.2! en dat is overgewicht! Ja ja, zonder dat ik het wist en ook echt zag, ben ik gewoon een mama met overgewicht.

Lichamelijke klachten

Zoals ik al eerder melde, ik vind mijzelf niet te dik, maar 100% tevreden ben ik ook niet. Na meerdere zwangerschappen heb ik her en der wat extra’s en ik weet ook dat dit toch niet gaat verdwijnen, dus die insteek heb ik niet. Toch kamp ik wel met lichamelijke klachten oa ten gevolge van mijn zwangerschappen en een aangeboren afwijking… Ik heb namelijk rugklachten ook wel bekend onder Lumbale Stenose. (lendewervels die op elkaar zitten) dit verander je natuurlijk ook niet met afvallen, de MRI scan was helder, maar als ik toch eens probeer die extra kilos er af te krijgen en zeker rondom mijn buik/heupen/bekken komt er wel minder druk op deze plekken, wie weet helpt het.

Overige gezondsheidsklachten

Ik merk aan mijzelf dat ik vrij futloos ben. Daar waar ik eerder bruiste van de energie heb ik nu dagen dat ik nergens zin meer in heb. Dit mag ook en ik neem dingen vaak ook wel voor wat ze zijn, maar mijn mindset moet gewoon even anders. Met een 7 koppig gezin heb je de energie wel nodig. Wellicht dat voeding een positieve bootst geeft. De klachten van futloos uit zich bij mij vooral in het geen zin hebben om weg te gaan, of als we dan weg gaan (waarbij ik mij dan altijd super goed voel) dan heb ik niet altijd meer de energie om mee te spelen met de kids. Ik voel me snel moe, heb elke dag wel last van een vorm van misselijkheid of hoofdpijn (soms erg , soms niet erg) en ik schommel met duizeligheid, maak korte nachten.. kortom, een beetje wankel hier en daar. Daar ben ik klaar mee en ik ben benieuwd wat voeding kan doen met mijn energie.

Ik zie mijzelf niet als zwaarlijfig

Even terug komen op mijn BMI, Ik vind het toch echt wel apart, want ik zie mijzelf niet als iemand met overgewicht. Nee ik ben niet de slankste en ik ben niet meer zo dun als ik was toen ik nog geen 30 was…. maar overgewicht? Tja ik kan er heel wat van vinden, maar mijn BMI liegt er niet om. Voor mijn gezondheid is het dus zeker wel van belang om iets te doen. Want ja de klachten kan ik niet om heen en als ik met een andere levensstijl een gezonder leven kan bereiken waarbij ik mij fitter voel, minder klachten heb en dus minder vaak naar de dokter moet, tja dan is dit het proberen waard!

Shoppen

Als ik ga shoppen dan heb ik wel eens momenten dat ik denk, AI, ja dat past me niet, of nee dat staat mij niet, hoewel ik het bij anderen altijd wel leuk vind staan, ongeacht hun figuur. Als ik kijk naar mijn kleding maat, ja let op daar komt ie , maat 40-42 dan denk ik ook niet gelijk aan overgewicht, ik ben immers ook niet de kleinste. In een normale dames winkel heb ik maat M, of 38 van boven kleding, broeken zit ik wel op 40 of 42, want tja, ik heb een paar heupen waar ook nog eens een kont aan hangt. (en dat vind mijn man toch mooi! = ik ben geprezen met zon man! ) .

Als ik ga shoppen bij HM of Zara, ja dan zit ik vaak wel richting L of XL, maar dat ligt volgens mij ook aan de kleding. Aan het einde van de rit, het maakt mij ook niet meer zoveel uit. Want mijn kleding maat zegt natuurlijk niks over mijn verzorging, met een maatje meer kan je er net zo goed leuk uit zien. Maar dit staat natuurlijk los van het feit dat ik wel eens in kaart mag brengen of ik mijzelf ook wel echt goed verzorg?

Het is mijn gezondheid wat telt

Nu ik met de billen bloot ben gegaan, mijn gewicht heb verklapt, mijn BMI de deur uit is en zelfs mijn kleding maat in kaart is gebracht is er voor mij maar een ding wat telt, “mijn gezondheid” . Die klachten wil ik van af, ik wil mij fitter voelen, meer energie hebben, want die heb je nodig met 5 kids.

Ik heb volmondig Ja gezegd tegen “afvallen met Nederland” En ga samen de strijdt aan voor een andere manier van leven dmv andere voeding en meer bewegen. – Afvallen is niet mijn hoofddoel, het is wel mooi mee genomen, zeker naar mijn BMI score!

Wish me Luck!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: