afvallen met nederland dagboek dieet koolhydraatarm lifestyle mama voeding

Afvallen met Nederland – Dagboek – Week 5

10 weken lang ga ik leven volgens het nieuwe boek van “Afvallen met Nederland” Het boek “Gezond op gewicht met lekker eten” is geschreven door Jeroen van Egmond. Het boek legt de focus op koolhydraat arm dieetprogramma welke ondersteund wordt door bewegen. Elke week zet ik een weekoverzicht online en leg ik de focus niet alleen bij het afvallen, maar breng ik ook in kaart of het dieetprogramma past bij een fulltime mama van een zeven koppig gezin. Is het betaalbaar? boekt het resultaat? en niet geheel onbelangrijk, is het echt zo lekker als de titel doet beweren? Je leest het terug in mijn wekelijkse verslagen. Benieuwd hoe het mij gaat? Lees dan snel de blog van Week 5!

Week 5 ; Carnaval en Griep

Week 5 is voor mij een week geweest die bestond uit carnaval en griep. Oe die combinatie ligt gevoelig momenteel, niet alleen is dit een hele onhandige combinatie met een dieet, maar iedereen die het nieuws volgt weet ook dat er op de carnaval in Duitsland een corona uitbraak is. Voor nu kan ik zeggen dat wij in een andere deelstaat wonen en voor zover bekend gaat het bij ons thuis om de normale griep.

De ijskast

Vanwege de carnavalsviering en de griep staat het dieet in week 5 letterlijk even in de ijskast. Ik kan mij er momenteel niet aan houden, want alles wat ik op dit moment eet is mooi mee genomen, daarbij komt dat dieeten tijdens de griep in mijn ogen niet gezond kan zijn. Je hebt nu bepaalde stoffen nodig om aan te sterken en als je aan de dunne bent moet je bepaalde producten even laten staan. Gelukkig hebben we een grote vriezer, dus de meeste producten van week 5 zijn veilig opgeslagen in de vriezer. Daarmee komt alles dus letterlijk en figuurlijk een weekje in de ijskast.

Mijn gewicht

Op dit moment heb ik mij niet gewogen, ik denk dat het een vertekend beeld kan geven vanwege de griep. Ik had, net voor de griep aan kwam waaien, mij wel gewogen. Ik woog toen 76.6 kg. Dus weer een beetje er af.
Begin gewicht was 82.7 kg, ik heb dus niks te klagen!

Gezonde BMI

Met mijn lengte van 178cm en een gewicht van 76.6 kg geeft de BMI meter aan dat ik een gezond gewicht heb welke goed bij mijn lengte past. Mieke zegt: applaus! welldone! Voor mij voelt dit zeker als een winst, niet zo zeer om mijn gewicht, maar dat je BMI gezond is , geeft toch een fijn gevoel. Stoppen met mijn levensstijl doe ik niet, ik maak deze 10 weken af en zoals ik er nu in sta wil ik deze basis ook vasthouden, omdat het toch een positieve werking heeft in zijn geheel.

Week 5 overgeslagen, maar wat eet je dan wel?

Als ik ziek ben dan eet ik waar ik trek in heb. Vaak komt dit neer op producten die wat meer zout bevatten, (tussendoor een klein handje naturel chips) of als ik mij zwak voel iets meer suiker. (zoals AA Drankjes).
Ook heb ik een wit bolletje gepakt en beschuit, gezien dit wel goed was voor mijn stoelgang die aardig dun was.

Ik kijk op dat moment gewoon wat het beste werkt voor mijn lichaam, voorop moet staan dat ik aansterk en dat ik verder kan met de juiste basis. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, belangrijk is dat hetgeen waar jij in geloofd ook een positieve werking zal hebben op je herstel.

Ondanks dat ik mijn momenten had om producten te nemen die ik eigenlijk tijdens mijn 10 weken dieet niet neem, merkte ik wel op dat mijn mindset geheel veranderd is. Ik denk veel bewuster na over wat ik wel en niet zal eten. Als ik het voor mijn gevoel, vanwege de griep, iets nodig was om aan te sterken, dan pakte ik het in kleinere porties.


De basis bleef toch wel koolhydraatarm met hier en daar wat extra fruit. En nu ik dit zo schrijf denk ik, dat ik dus echt wel anders tegenover voeding sta dan eerst. Ik denk bewuster na en nu ik dit zo formuleer, ben ik daar trots op!

Carnaval

Ja wij vieren Carnaval! Hoewel wij vanuit Nederland dit niet kenden, ontkomen we hier niet aan de viering. Wij zijn wat dat betreft dan ook maar rustige carnaval gangers. De kinderen staan bij ons centraal. Die vieren het vanuit school en daar gaan we in mee. De ene dag geven we er invulling aan dmv het kinderfeest in de tent, waar moeders wel even heeft genoten van Deutsche Kuchen <3. De andere dag is er de optocht, het feest sluiten we af met Rosenmontag dmv een party in de school en kindergarten.

Tijdens de optocht wordt er veel snoep uitgedeeld naar de mensen die aan de kant staan. Wij hadden een heerlijke vangst dit jaar, de kids waren weer blij! Misschien maar beter dat mama niet al te fit was…

Het hele ritueel komt dan echt ten einde op Aschermittwoch dmv een kerkdienst, waarbij je en as kruisje kan ophalen. Benieuwd wat dit in houdt? Dit lees je terug in mijn blog hierover die je binnenkort kan terug vinden op mijn site

Week 5 dan helemaal maar overslaan?

Ik twijfelde heel erg of ik dan volgende week het dieet van 5 week moet oppakken, of dat ik hem moet overslaan? Met andere woorden, ga ik zelf en herhalingsweek inplannen? Dit terwijl ik het herhalen niet zo leuk vind. Dat bracht mij gelijk bij het volgende idee. Nu ik aan week 5 geen uitvoering heb gegeven en ik stiekem in het boek al zag dat er later weer een herhalingsweek komt, pak ik dan week 5 op. Dan heb ik toch geheel wat nieuws! In principe heb ik de meeste ingrediënten wel in huis alleen de verse producten kan ik dan opnieuw aanschaffen.

Ik zet hem dus in de ijskast en pak hem er uit wanneer ik hem nodig ben! En als dit betekend dat ik langer nodig ben dan 10 weken? Nou dan is dat maar zo. Als er iets is wat ik heb geleerd de afgelopen 5 weken is dat je de tijd moet nemen en dat langzaam en verantwoord overstappen naar een andere manier van leven uiteindelijk meer resultaat zal bieden op langer termijn.

Benieuwd hoe mijn voorgaande weken zijn verlopen? dit kan je terug lezen in mijn online dagboek, check hem hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: