afvallen met nederland dagboek dieet koolhydraatarm lifestyle mieke zegt voeding

Afvallen met Nederland – Dagboek – week 6

Er is alweer een week voorbij zonder dat ik een week op dieet ben geweest. De griep heeft helaas gewonnen van mijn wilskracht en ook deze week leefde ik nog geheel aangepast aan hetgeen wat mijn lichaam verdragen kon. Deze week dus niet gegeten volgens het boek, maar doordat ik weinig puf had om echt te lijnen had ik wel meer tijd om even het boek door te nemen. Ik zag gelijk al dat er volgende week een herhalingsweek aan komt, dit komt goed uit, ik kan nu kiezen uit week 5 of 6, omdat ik beide niet volledig gevolgd heb als gevolg van de griep. Toch moet ik zeggen dat mijn basis wel veranderd is. Hoe? dat lees je in mijn nieuwe blog!

Ik hou van water

Wat was ik een liefhebber van frisdrank en met name van Cola. Nu moet ik ook zeggen dat hier in Duitsland erg veel frisdrank gedronken wordt. Dat ik dat ooit zou gaan vervangen voor water? Dat had ik niet gedacht.
Ik drink nu echt heel erg veel water, het liefst water met prik. Dit drinkt lekker weg en voelt ook aan als een frisdrankje. Afgelopen week heb ik, doordat ik erg last had van mijn keel en longen juist wat meer kraanwater gedronken. Dit voelt toch wat zachter aan. Ik mis ander drinken ook niet. En doordat ik water drink is mijn smaak ook anders. Bijvoorbeeld als je uit eten gaat, een glas cola zorgt toch voor een voller gevoel maar ook je eten smaakt dan anders. Ik ben echt blij dat ik veel water drink en zie elk ander drankje nu als een extraatje. Ik denk dat dit echt de grootste verandering is die ik tot nu toe heb gemaakt.

Veel groente en meer fruit

Ik eet ook veel meer groente dan voorheen. Of ik nou een groente mix eet met een stukje vlees, of groente op bak met ei als ontbijt, dit maakt me niks uit. Ook merk ik dat ik de laatste tijd sneller geneigd ben om fruit te pakken. Nu met de griep is een frisse appel natuurlijk ook veel lekkerder dan een stuk koek.

Ik denk, doordat ik, mede door het boek, de focus op voeding nu op andere producten heb gelegd als voorheen dat het eten van veel groente en fruit een gewoonte is geworden.

Meer thee

Ik drink de laatste tijd ook meer thee, misschien als afwisseling van water en koffie en misschien komt het ook doordat ik nu veel last heb van mijn keel dat ik sneller de waterkoker aan zet dan voorheen, maar het bevalt mij prima. Helemaal van de koffie ben ik niet af ik geniet echt van een bak koffie, zelfs nu ik er over schrijf krijg ik zin in koffie.

Het Boek

*inmiddels aan een kop koffie* kan ik vertellen dat ik mij de afgelopen week wat meer in het boek zelf verdiept heb. Het boek is veel meer dan een receptenboek. Het boek staat ook nog vol met tips van producten die wel en niet goed zijn. Zo lees je over koolhydraten en het verschil in koolhydraten. Het helemaal weg laten van koolhydraten is dus niet nodig, maar je moet de juiste koolhydraten eten en de juiste laten staan. Het boek geeft hier handige tips in. Ook geeft het boek aandacht aan een stukje coaching en motivatie, vooral dat laatste zullen vele mensen baat bij hebben, want vaak begin je enthousiast. Maar de kunst is dat je gemotiveerd blijft. Ook hierover vindt je in het boek tips.

“Dat lust ik niet”

Iets wat een dieetiste vaak gehoord moet hebben ‘ nee hoor, daar begin ik niet aan, dat lust ik niet’ . Ik hoor het vaak genoeg om mij heen. Op de een of andere manier worden gezond eten ook vaak in verband gebracht met vreemde producten. Dit boek laat zien dat dit niet perse hoeft. Ja, er staan zeker producten in waar ik zelf niet zo 1, 2, 3, op zou komen, maar het zijn geen gekke vieze producten en als er echt iets is wat je niet lust vindt je achterin het boek ‘Alternatieve producten” . Achterin het boek staan 2 pagina’s vol met alternatieve producten die je kan toevoegen of die je kan inzetten ter vervanging van een product wat je echt niet lust.

Zo kwam ik er achter dat het af en toe eten van brood dus echt wel kan. Echter moet je dan wel kiezen voor volkoren brood ivm de juiste koolhydraten.

Een echte review van het boek doe ik pas aan het einde van mijn 10 weken. want dan kan ik pas echt beoordelen wat het boek mij gebracht heeft.

Mijn gewicht

Mijn gewicht staat momenteel stil, ik val niet af, maar kom ook niet aan. Ik weeg nog steeds 76.5 kg, bij een lengte van 178cm is dit een prima gewicht. Wel zal ik wat meer vorm in mijn lichaam willen hebben, bijv. mijn boven armen wat strakker, of iets meer vorm in de kont, maar daarvoor zal ik toch echt wat meer moeten sporten. (ai , dat blijft mij maar niet aantrekken, we zullen zien….)

Hallo Navel!

Toch merk ik nu al veel verschil in mijn lichaam, mijn taille wordt slanker en ja hoor, ik heb weer een navel. Die is eindelijk weer terug en wat is die lang weg geweest zeg. Maar goed wat wil je ook na zoveel zwangerschappen en fulltime mama zijn, dan is je navel niet je hoogste prioriteit. Ik zal nooit meer een strakke buik krijgen, de rek is er gewoon uit. Ook dat hoort bij mij en maakt me wie ik ben, een mama van een zevenkoppig gezin. Mijn buik staat niet alleen voor de zwangerschappen maar ook voor moeder zijn. Ik heb gewoon niet de tijd om elke dag zoveel aan mijzelf te trainen. Je kan ook niet alles hebben en ik vind het wel prima. Ik koos voor een groot gezin, mijn kinderen gaan voor en mijn buik? tja die hangt er voor! 😛

#Realmom

Onder het mom van echte mama’s zoals we die graag volgen op instagram zal ik nu ook een foto plaatsen van mijn buik. Kijk mij nou even een hashtag real mom zijn! Ik begin weer wat vorm te krijgen (al zeg ik het zelf) maar zal geen 6 pack meer krijgen. Nooit verwacht dat ik zo trots mijn buik zal gaan showen, maar daar komt ie, hier is dan mijn Hashtag Real Mom moment :

Kijk nou eens wat een mooi mama buikje in aantocht is dat!

Ik voel mij inmiddels een stuk beter dan de voorgaande 2 weken en ga weer lekker fris de nieuwe week in! Tot volgende week!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: