Leven van een groot gezin – De Nijhofjes

Welkom op onze persoonlijke pagina ‘de Nijhofjes’. In deze blog neem ik je mee in het leven van ons gezin vanuit het oogpunt van mij als moeder, maar ook vanuit de ogen van mijn man en mijn kinderen. Met een gezin van zeven valt er altijd wel iets te beleven. In een tijd van social media en online perfectionisme is het soms lastig te relativeren. Hoe doen al die moeders dat toch? hoe kunnen al die andere gezinnen zo perfect zijn? Als er een ding is wat we geleerd hebben is dat los laten het nieuwe vasthouden is en daar kwamen we in de coronatijdens maar al t goed achter .

Een kijkje bij ons thuis

Na aanleiding van de vele reacties, mailtjes en berichten via social media die ik kreeg, of eigenlijk die wij als gezin kregen, viel mij op dat er maar 1 vraag die overheerste ‘ hoe doen jullie dat in vredesnaam met een gezin van zeven?’ . In het begin reageerde ik fanatiek op iedereen, maar ook dat houdt een keer op natuurlijk. Maar jullie inspireerden mij wel! Daar waar ik enorm gesteld ben op mijn eigen en mijn vrijheid, gaat het nu toch echt gebeuren, ik ga jullie meer een kijkje geven in mijn gezinslevens. Want geloof mij, dit is echt niet altijd koek en ei !

Ik heb de regie

Al er iets is waar ik niks mee kan is het ‘moeten’ en ‘verplichtingen’. Dat klinkt natuurlijk best vreemd van een moeder met zoveel kinderen. Je hebt daarmee toch behoorlijk wat verplichtingen. Dit klopt. Deze verplichtingen beschouw ik alleen niet als verplichting als in ‘moeten’. Het is een verplichting die er bij hoort en gaat dus (bijna) vanzelf. In mijn vrije tijd doe ik bijna niet aan verplichtingen. Toen ik de keuze maakte om toch meer in te gaan op ons gezin leven, was het eerste wat ik zei, ‘ ik wil niet elke dag om een bepaald tijdstip iets online zetten’ Dat voelt niet goed. Maar wie zegt dat het moet? Niemand toch? Het is en hobby en daar komt bij, ik heb zelf de regie. Met die insteek zal ik jullie mee nemen in ons gezin leventje. via onderstaande links kom je op een van mijn blogs, heb jij nog leuke ideeën of vragen? neem dan contact op via het contact formulier.

De blogs

Corona Tijden met een groot gezin – Hoe doen wij dat?

%d bloggers liken dit: