Lifestyle

Lifestyle, of de stijl van het leven, een begrip die voor iedereen anders zou kunnen zijn. De wijze waarop wij leven kan lijnrecht tegenover de manier staan waarop jij leeft.
Veel mensen opzoek zijn naar een eigen lifestyle. “Hoe wil ik leven?” “Hoe ga ik met situaties om?” ” Wat geef ik mijn kinderen mee?” zijn vragen die je jezelf kan stellen in je zoektocht naar een lifestyle wat bij je past.

Mijn Lifestyle

Hoe sta ik met mijn gezin in het leven? Wat werkt voor mij? Wat werkt voor het totaal plaatje? En wat maakt het juist werkend? Ik geef je een kijkje in mijn lifestyle dmv mijn blogs. Je vindt de blogs over mijn lifestyle terug op de homepagina, de blogs zijn gekoppeld aan “Lifestyle”.

Liefs, Mieke.

Lifestyle is een manier van leven die jij bepaald om te leven

Mieke Zegt

Lifestyle

Wat een goede Lifestyle?

Ik denk dat dit een vraag is die alleen jij kan beantwoorden. Wat een ander denkt of vindt kan wellicht ergens van belang zijn voor jou, maar uiteindelijk mag het nooit doorslaggevend zijn, zij hoeven immers niet jouw leven te leven. Dus de manier waarop je leeft is jouw keuze en alleen jij kan bepalen welke manier van leven jou gelukkig maakt.

Mijn Lifestyle

Laat ik eerst even beginnen dat ook mijn leven niet perfect is. Ja we plaatsen leuke foto’s online, maar dat betekend niet dat wij geen negatieve situaties kennen. Ook wij hebben veel mee gemaakt en dit heeft ons gemaakt wie we vandaag de dag zijn. Voor mijzelf kan ik zeggen dat de negatieve dingen in mijn leven gezorgd hebben dat ik moet leren omdenken. En dat omdenken komt eigenlijk altijd neer op “oke, dit lukt niet? hoe dan wel” . Daarbij weet ik inmiddels dat je een ander niet kan veranderen, ditzelfde geldt voor bepaalde situaties of invloeden van buitenaf, je hebt het niet altijd in de hand. De manier waarop je er mee omgaat heb je wel zelf in de hand. Met deze gedachtengang probeer ik over het algemeen positief in het leven te staan. Dat klinkt makkelijk toch? Klopt! maar ook bij mij zijn er dagen dat dit niet lukt, maar ik realiseer me dat dit ook mag. Ook hier word je echt niet minder van, emoties moet je natuurlijk nooit onderdrukken.

Jij hebt altijd leuke fotos op je instagram, jullie zijn zo’n perfect gezin, hoe doe je dat toch?

Helaas, ik moet jullie ook hierin teleur stellen, niemand is perfect en ook mijn leven is dus niet perfect. Echter maak ik wel een bewuste keuze wat ik online zet en wat niet.

Het instagram leventje – ben ik fake?

Ik maak een bewuste keuze wat ik online zet en wat niet. Als ik een rot dag heb, omdat ik teleur gesteld ben in bijvoorbeeld een persoon, kies ik er voor om die persoon te benaderen ipv een spreuk online te zetten, waar je vervolgens vele reacties op krijgt “Och wat is er schat?” (terwijl ik deze mensen in reallife nooit spreek). Voor mij werkt dat niet. Ik spreek mensen in lastige situaties het liefst zelf en als ik een moeilijke tijd ken, dan heb ik liever mensen om mij heen dan een digitale like. Uiteindelijk ben ik een positief mens en is dat ook een boodschap wat ik wil overbrengen aan anderen. Vandaar veel positieve meldingen online. Is dit dan niet fake? Ik vind van niet, want alles wat ik plaats is niet nep. Het is een deel van mijn leven, een positief deel die zeker de overhand heeft en die ik graag deel, want positiviteit wordt beloond met positiviteit.

Wat vind je dan van mensen die social media gebruiken voor negatieve berichten?

Ik krijg wel vaker de reactie, “maar ik plaats wel spreuken online, want dat heb ik nodig, vindt je mij nu raar? of zielig?” Absoluut niet. Je moet doen wat voor jou werkt en als je hier steun uit haalt en dit voor jou werkt, dan moet je dit doen, dat kan ik niet invullen voor een ander. Ik kan alleen zeggen wat voor mij werkt en wat niet.

Er was een tijd dat ik zelf niet de innerlijke rust had om goed om te kunnen gaan met social media, ik trok mij veel aan van wat anderen zeiden, vonden etc, in die tijd had ik, gek genoeg, ook meer behoefte om wat diepgaande dingen te posten die niet altijd positief waren. Uiteindelijk werkte dit niet, en drastisch als ik kan zijn, besloot ik toen om heel lang niet meer online te zijn. Dit heeft bij mij goed geholpen en inmiddels heb ik een leuke balans gevonden van het social media gebruik, of laat ik het zo zeggen, een balans die voor mij werkt , want met pubers in huis ontkom je niet aan Social Media.

Dus wat Lifestyle is, wat een goede lifestyle is, kan voor iedereen anders zijn.

Nu ik pubers in huis heb die zelf ook vaardig worden met social media kan ik beter de focus leggen op hoe het wel kan dan verbieden.

Mieke Zegt

Wanneer is het voor mij een goede Lifetsyle?

Mijn manier van leven en hoe ik in het leven sta heeft voor mij alles te maken met mij rijk voelen. Rijkdom maakt gelukkig. En nee, niet rijkdom als in veel geld hebben. Maar rijkdom in kijken wat ik wel heb ipv wat ik niet heb. Voor mij is het hebben van veel vrijheid pure rijkdom. Met deze vrijheid kan ik mama zijn, heb ik de ruimte om creatief te zijn (welke ik weer kan gebruiken in mijn inrichting van mijn dag, van mijn huis, van mijn leven). Met vrijheid kan ik op ontdekking gaan met mijn gezin, binnenshuis en buitenshuis. Ik heb het geluk deze vrijheid te kunnen ervaren, want nee wij zijn niet elke dag vrij, er moet ook gewerkt worden om verplichtingen te kunnen voldoen, echter ervaren we geen druk door de ruimte / vrijheid die we hebben gecreëerd de afgelopen jaren. Een gevoel van vrijheid kan soms voldoende zijn om daadwerkelijk vrijheid te hebben. Dit gevoel ervaren wij thuis zeker, en dat met 5 kinderen? Ja zeker, want door de rust kunnen we ook meer chaos verdragen, chaos hebben we immers ook nodig. Hoe wij dit allemaal doen thuis? Dat zal ik later in mijn blogs uitleggen. Wat ik wel kan zeggen dat het maken van bepaalde keuzes zeker meewerkt, bijvoorbeeld een keuze in je werk.

Mijn man werkt part- time (max. 28 uur in de week). Hij werkt altijd nachtdiensten. Een bewuste keuze, door het werken van nachtdiensten krijgt hij een bepaalde toeslag waardoor hij minder uren in de week hoeft te maken. De keuze om te veranderen van woonland (waar ik later ook op terug zal komen in mijn blogs) zorgt er voor dat ik niet hoef te werken op dit moment. En dat is natuurlijk een uitkomst met een groot gezin.

Mijn man werkt als hulpverlener, hij werkt onregelmatig, dus ook in het weekend. Hierdoor is hij erg veel thuis bij het gezin, mist hij (bijna) nooit een school aangelegenheid, sport hij met de kids en is hij elke middag te samen met mama thuis als de kids van school komen. Het is een keuze die wij gemaakt hebben, een manier van leven waar wij zelf invulling aan hebben gegeven. Voor nu werkt dit en zijn we hier mee geprezen.

Kortom, vrijheid, rijkdom, rust met een chaotisch randje is wat voor mij werkt en is dus op dit moment mijn Lifestyle, een Lifestyle waar ik van ben gaan houden!

Liefs, Mieke

%d bloggers liken dit: