Mieke zegt

Wie is Mieke Zegt?

Mijn naam is Marieke, ik ben 36 jaar, geboren in Groningen en inmiddels woonachtig in Duitsland. Ik ben getrouwd met de leukste man (ja dat bestaat echt) en samen hebben wij 5 kinderen. Een gezellig huishouden. Soms druk, soms rustig, soms chaotisch en juist het hebben van een groot gezin zorgt bij ons thuis voor orde en regelmaat. Want als het er op aan komt zijn mijn man en ik net kinderen, ook wij hebben een stok achter de deur nodig om structuur en regelmaat te kunnen leveren in ons leven. Onze kinderen zorgen hier, zonder dat ze dit weten, voor. Ik noem dit weer typisch een geval van omdenken, wij doen niet anders …

Wonen in Duitsland

Een paar jaar geleden gooiden we het roer om, we verlieten Nederland en bouwden we, te samen met onze kinderen, een nieuw bestaan op in Duitsland.
Hoe een verhuizing met drie kinderen en zwanger van de 4e kind naar het buitenland in zijn werk gaat? dat en veel meer over ons leven in Duitsland lees je terug in mijn blogs die gerelateerd zijn aan het kopje :
“Wonen in Duitsland”

Lets Go Out

We gaan er met ons gezin graag op uit. We zijn echt idolaat van pretparken en de sfeer wat een park met zich mee kan brengen. Pretparken geeft ons een gevoel van , niks moeten, genieten en vrij zijn. Is dit niet een grote opgave met een gezin van 7? Misschien wel, maar misschien ook niet, wij ervaren het in ieder geval niet zo, maar dit lees je weer terug onder het kopje “Lets Go Out” . Juist omdat wij zo graag er op uit gaan met ons gezin hebben we ook een blog met ons gezin, je vindt hier oa reviews, fotoreportages en videos van uitjes. Check Hier voor meer!

Mama

Onder Mieke zegt valt ook mama zijn. Want met 5 kinderen durf ik wel te zeggen dat ik er niet om heen kan, je mag mij thuis wel mama noemen. Ik ben moeder in verschillende vormen, kan dat? ja zeker. Ik ben een bio mama, een stiefmama (grrr) en een pleegmama. En voor iedereen die niet begrijpt hoe dit in elkaar steekt? leg ik dit even uit.

Mijn man en ik hebben beide een kind uit een eerdere relatie, dit maakt mij een stiefouder voor zijn kind. Tevens hebben we samen ook kinderen, juist Bio mama, (dus nee, niks met biologisch vlees te maken, tja of wel, het is maar net hoe je het bekijkt) onze jongste kind (2) is onze pleegzoon die sinds zijn 6e levensmaand bij ons in huis woont.


Door al deze verschillende vormen van ouderschap hebben we de nodige ervaringen thuis. Onder miekezegt vindt je het kopje MAMA, hier vindt je blogs over alles wat met mama (ouder) zijn te maken heeft.
Aan het einde van de rit, ben ik thuis gewoon Mama zonder stempels er voor. Hoe ze mij thuis noemen? dat is voor mij niet van belang, wat voorop staat is dat mijn man en ik de ouders zijn thuis en die ouder behandeld elk kind gelijkwaardig. In Duitsland noemen ze ons gezin een Patchwork-Family. Een mooie benaming, je kent ze vast wel die Patchwork dekens, ook wel lappendeken genoemd. Verschillende lapjes, die overal vandaan komen, worden tot 1 geheel genaaid en worden samen weer een nieuw bestaan. Nou dat zijn wij dus ook!

Lifestyle

Onder het kopje Lifestyle kan je, hoe kan het ook anders, alles vinden wat te maken heeft met mijn lifestyle. Zoals je hier boven al kon lezen, wij zijn alles behalve een doorsnee gezin. Onze manier van leven is ook geheel hier op aangepast, dit kan betekenen dat wij misschien wel heel anders in het leven staan dan anderen, maar dit maakt het natuurlijk niet minder leuk. Misschien wel des te leuker om te lezen hoe het ook kan, misschien zit er wel ergens een inspiratie, of krijg ik door reacties van jullie juist inspiratie om mijn huidige lifestyle aan te passen, want delen betekend voor mij ook ontvangen, dus laat gerust reacties, ideeën en suggesties achter. Hier sta ik altijd voor open en heel eerlijk? ik vind dit echt super leuk!

Liefs, Mieke

%d bloggers liken dit: