Pleegzorg

Naast mama en stiefmama ben ik ook nog eens pleegmama. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, dus zeg ik liever, wij zijn thuis een pleeggezin. We doen het met zijn allen en niet alleen voor papa en mama is dit aanpassen, ook onze andere kinderen spelen een grote rol hier thuis. Dus met andere woorden:

“Welkom bij de Nijhofjes”

Bloggen over pleegzorg

Sinds Juni 2018 is bij ons een pleegzoon komen wonen. Dit gaat geheel via het Duitse pleegzorg systeem en het Duitse jugendambt. In mijn blogs die ik koppel aan pleegzorg zal ik gaan schrijven over alles wat wij tegenkomen op het gebied van pleegzorg. Dus de zorg aan zich, de veranderingen binnen het gezin, ons leven en onze familie, de voor en tegenslagen, maar ook hoe ze hier in Duitsland te werk gaan. Worden wij goed ondersteund? krijgen wij begeleiding? hoe gaat dat in zijn werk etc?
Je vindt deze blogs onderaan deze pagina!

Elk land zijn eigen regels

Als er iets is wat mij duidelijk geworden is na veel contact te hebben gehad met pleegouders in Nederland is dat beide landen hier op sommige vlakken anders in staan. Elk land lijkt zijn eigen regels te hebben en die kunnen soms wel lijnrecht tegenover elkaar staan. Het lijkt me daarom des te leuker om onze kant van het verhaal mbt het systeem hier, te vertellen. Ik weet namelijk zeker dat beide landen van elkaar veel kunnen leren. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie verhalen rondom pleegzorg.

Pleegkind

Ook zal ik jullie mee nemen in een stukje prive, in zoverre, waar lopen we tegen aan, wat doet dit met ons gezin en wat brengt het ons?

Vragen?

Heb jij vragen rondom pleegzorg? of rondom pleegzorg in Duitsland, wil je reageren of je mening geven rondom pleegzorg? dan kan je dit doen via het Contact formulier met als onderwerp “Pleegzorg”. Dit mag met naam, maar ook anoniem, eens in de zoveel tijd maken we een update met veel gestelde vragen en proberen we jullie vragen zo goed mogelijk te voorzien van een antwoord. Wij weten niet alles, maar doen ons best! (zoals elke ouder natuurlijk).

De Nijhofjes

Ben je benieuwd hoe in dit bijzondere leven staan? Lees dan hieronder een van onze blogs !

Liefs, Mieke

Pleegzorg Blogs

Wat er aan vooraf ging bij de Nijhofjes

%d bloggers liken dit: