Wonen in Duitsland

Een paar jaar geleden gooiden wij het roer om en verhuisden met ons gezin naar Duitsland. Een keuze die voor ons allen veel veranderingen met zich mee bracht, van nieuwe regels, andere wetgeving, nieuwe taal tot aan nieuwe scholen, we maakten het allemaal mee.
Hoe zijn we hier mee om gegaan? Hoe verging dit de kinderen? Was alles zo positief als we hoopten? Of troffen we toch nog een paar beren op de weg? Staan we nog steeds achter onze keuze om hier te wonen? Ik schrijf er over in mijn blogs.

Op onderzoek

Als er iets is wat ik miste op het moment dat wij gingen verhuizen was het simpele basis informatie over hoe is het wonen in Duitsland is met kinderen. Ik ben iemand die graag op onderzoek ga en mij verdiep in wat we mogelijk tegen kunnen komen. Het liefst hoor ik dit van de mensen zelf, zakelijke sites met oppervlakkige informatie hou ik niet van. Mensen die vertellen, die maken mij enthousiast. Online kon ik weinig ervaringsverhalen vinden en in reallife kenden we (nog) niemand met deze ervaring. Daarnaast zijn er ook nog veel mensen die wel in Duitsland wonen, maar hun leven grotendeels in Nederland behouden. Denk hierbij aan kinderen die in Nederland naar school blijven gaan. Wij kozen er voor om echt voor het Duitse leven te gaan, dus onze kinderen gaan ook in Duitsland naar school. We moesten echt zelf op onderzoek uit.

Ik hoop met mijn blogs over wonen in Duitsland mensen te kunnen informeren of inspireren. Wie weet sta je zelf op het punt om de keuze te maken om naar Duitsland te gaan? Of misschien vindt je het gewoon leuk om te lezen hoe het in Duitsland er aan toe gaat? Wie weet helpt mijn blog je een beetje of geeft het je inspiratie om te emigreren naar een ander land.

Ik hoop in ieder geval dat het met plezier gelezen wordt 🙂

lies, Mieke

Blogs :

De vooroordelen over wonen in Duitsland

%d bloggers liken dit: